lauantai 27. heinäkuuta 2013

Tuuraaja tokoilemassa

Sirken tokojen kakkossettiin lähtikin Humppa, Repe kakisteli kurkkuaan kovasti päivällä, ja päätin että varamies pääseekin areenalle. Oli tosi hyvä valinta (mietin jo aiemmin koiran vaihtoa kun Humpan kanssa kaikenlaista probleemaa on), saatiin mainioita vinkkejä näihin meidän vaikeisiin uusiin liikkeisiin. Ja jotenkin niin mukavaa olla Humpan kanssa liikkeellä, onhan se vähän omanlainen mutta kuitenkin niin luottopeli <3.

Ekana tehtiin kakeja. Humpan tekniikka on nyt sellainen että se kelpaa mulle, mutta en ole itse kyennyt välimatkaa kasvattamaan yhtään, heti jos yritän vähänkään kauemmas Humppa liikkuu eteenpäin, eli on siis ihan liian kiinni mussa. Takapalkkaa Humpalla on käytetty lähes pelkästään. Nyt tehtiinkin niin että palkka taakse, suoraan välimatka 10 metriin, ensin pari kertaa vapautus suoraan maasta palkalle ja sitten kokeilu seisomaan, ja heti jo kun koira lähtee nousemaan, vapautus palkalle. Ja kas, aika hienoa ja mikä parasta, se ylimääräinen sähellys jäi ja Humppa kuunteli hyvin käskyt. Toinen kokeilu niin että jätin koiran seisomaan, ensin taas pari vapautusta suoraan palkalle, sitten istu ja palkka. Se toimi vasta toisella käskyllä mutta toimi kuitenkin. Mielenkiintoinen tyyli, ettei liikkeitä tehdäkään millään lyhyillä etäisyyksillä vaan suoraan vaan koko matkalta, tätä tehtiin niin kaukoissa, tunnareissa kuin ruudussa.
Toisena liikkeenä ruutu. Ruudusta on tullut Humpalle tosi mieluinen liike, ja nytkin se teki ihan mallikkaasti. Epäilin tosin, ettei se oikeasti osaa katsoa ruutumerkkejä vaan juoksee vaan sinne missä olettaa kosketusalustan olevan, testattiin siirtämällä ruutua 3m eteenpäin ja niin meni Humppis lankaan :D. Juoksi siis suoraan ruudun taakse. Eli treenataan siirtymät kuntoon ruudun edestä, takaa ja sivuilta lyhyeltä matkalta. Ruutua me ei olla treenattu juuri yhtään joten siihen nähden se on kuitenkin varsin hyvässä vaiheessa.

Humbe ruudussa, kuva: Kaisa

Tokalla rundilla tehtiin tunnaria. Tiistaina treeneissä tehtiin liikkurin kanssa, ja Humppa juoksi kaksi kertaa suoraan, haistelematta omalle ja toi sen. Heräsi epäily että nappaa tuurilla vaan jotain, joten nyt testattiin ja näinhän se oli.
Humppa on tähän asti tehnyt aika helppoja tunnareita, voimakkaasti hajustettuja kapuloita ja lyhyttä välimatkaa, ja nyt vaikeutettiin molemmat kerralla. No ei haistellut yhtään, ryntäsi kapuloille ja toi jotain. Lopulta isosti auttamalla ja laittamalla nameja kapuloille saatiin se haistelemaan ja tuomaan lopulta oma, mutta tämä kyllä vaatii treeniä. Alkuopetus on periaatteessa ollut ok, mutta nyt Humppa on tajunnut että kas, tämä olikin NOUTO, ja vauhtia ja kierroksia on vähän liikaa. Mutta varmasti toistoilla ja onnistuneilla treeneillä tämä selätetään.
Varsin hyvää treeniä Humpukalle, ja tykkäsin kyllä Sirken ajatuksista!Eilen käytiin eka kertaa tässä meidän lähellä treenaavan tolleriporukan treeneissä, ja wau, onpa kivaa! Kivat ihmiset treenaa lähellä, valaistulla kentällä ja kaikkine välineineen joten eiköhän me siellä tässä syksyn mittaan treenailla.


 

Molemmille pojille on myös varovaisia kisatavotteita talvelle, katsotaan nyt miten jaksetaan tahkota ja miten hommat etenee. Humpalle on myös rallytokokalenteri ollut katselussa.Tämän postauksen kuvat (ylintä lukuunottamatta) otettu Repestä 13.7., kuvaaja Linda Fröberg

Niin ja Repen kakistelu loppui heti kun olimme lähteneet ajamaan treeneihin, eli taisi vaan lintsata. Siltä löytyi hännästä puolikas takiainen, joten veikkaukseni on että on sitä yrittänyt irrottaa ja samalla nyhtänyt tupon karvoja kurkkuun.

1 kommentti:

  1. Hyvä toi kaukojen opetustekniikka! Harvemmin tulee palkattua pelkästään asennossa olosta tai sitten juuri kun on tekemässä siirrosta. Vähän sama idea kuin luoksetulon palkkauksen ajoituksessa.

    Oliko ruudussa ideana eri käskyt esim "eteen, vasen, oikea" tai ruutuun kaikissa ja eri käsimerkki? Oon lintsannut eri käskyjen opetusta.. :D

    VastaaPoista