lauantai 13. heinäkuuta 2013

Sirken tokot

Käytiin omalla porukalla tokottelemassa, mukana Kaisan kasvatteja sekä minä ja Repe, ja pyydettiin Sirke kouluttamaan.

Repen kanssa tehtiin Sirkelle seuraamista, noutoa sekä liikkeestä seisomista. Repe on mökkeilystä ja Käämin viihdyttämisestä vieläkin vähän väsyneen oloinen, enkä tiedä onko se päässyt emäntänsä lomarytmiin, jolloin makkarin ovi ei aukea ennen kahtatoista.
Oltiin ekana vuorossa ja Repe oli kyllä tosi lahna. Katseli muita koiria ja hohhaili, käveli noutokapulalle...
Kuva: Suvi Nousiainen

Saatiin kuitenkin ihan hyviä vinkkejä. Noudossa panostetaan hyvään pitoon. Pitotreeneissä kapulan otto koiran kuonon alapuolelta, jolloin joutuu oikeasti pitämään kapulaa hampailla. Lisäksi kapulan + palkan arvoa pitää nostaa, palkan olla sellainen että koira oikeasti tavoittelee sitä, ja tietää että se on tulossa. Eli aktiivisuutta kapulaa kohtaan.
Seuraamisessa pitää itse miettiä mitä haluaa (kontaktia, paikkaa, mitä?) ja sitten vaatia se. Nyt mulla on tapana helpottaa heti kun koira tekee virheen, Sirke taas neuvoi tekemään juuri päinvastoin eli jos tekee virheen, vaaditaan vähän enemmän ja sitten iso palkka. Eli saadaan koira yrittämään enemmän. Nyt Repe tietää että palkka tulee vähän vähemmälläkin, ja sitähän se osaa käyttää. Eli ihan oikeasti pitäisi vaatia jotain siltä pikku-pikku-pennulta...
Stoppiin treenattiin tekniikkaa, ja valkeni itsellekin miten pitää palkata, että stoppi olisi oikeasti napakka, ja että koira pysähtyisi takapainoisesti. Nopeita stoppeja ja seisomassa pysymistä pitäisi treenata erikseen. Eli stopit niin että suoraan käskystä lentävä palkka. pysymistä taas todella mustavalkoisesti, että yksikään tassu ei saa liikkua.

kuva: Kaisa


Hiukan ärsyttäväähän se on, että koirasta riippumatta koulutusten anti tuntuu olevan se, että ole itse selkeämpi, periaatteessa liikkeet on ihan oikein opetettu mutta ohjaaja on niin epäselvä, ettei koira(t) lainkaan tiedä mitä niiltä vaaditaan, ja mitä ohjaaja milloinkin haluaa. Huoh.

kuva: Kaisa


Samalla raportointia Humpan tunnarista. Sen on tähän saakka tehnyt oman etsintää nurtsista, sitten hiekkakentällä niin että oma on heinillä peitettynä. Eilen otin eka kertaa oman esille, ensin niin että haki heinien alta, sitten heitin heinät ojaan ja oma aika kauas vieraista. No Humppahan lähti sinne ojaan, etsimään niitä heiniä joiden alla oma aina on... Hiffasi kuitenkin itse että kapulaa ei ojasta löydy, ja toi oman. Nyt on kahta treeniä lukuunottamatta onnistumisprosentti 100%, eli hyvin menee. Noissa kahdessa treenissä oli eka kertaa väärät mukana, ja Humppahan toi niitä vääriä, toi, toi, toi kunnes kapulat loppui ja sitten vielä vähän kaivoi sitä paikkaa missä ne oli. Joka kerralla tuli yksi ROUSK lisää kapulaan :). Mutta kahdella treenillä selvisi jutun juoni.
Oikeastaan Humpan voittaja-liikkeistä huonoimmin menee nyt kakeissa, tekniikka sillä on ihan ok (paitsi seiso-maahan vaihto tökkii), mutta etäisyys puuttuu.

Kuva: Suvi Nousiainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti