sunnuntai 16. elokuuta 2020

Rakeen astutus ja Masseyn karkureissu

Rae astutettiin viikko sitten ja mahdollisia pentuja toivotaan syntyväksi lokakuun alussa. Rae aloitti juoksun hieman etuajassa heinäkuun lopulla. Rakeen poikakaveri majaili meillä reilun viikon, ja osoittautui kyllä kaikin puolin ihanaksi ja täyspäiseksi koiraksi <3. Mahdolliset pennut tulevat kennel Quicketiin ja lisätietoja TÄÄLLÄ

Astumisen odottelu oli aika piinaavaa hommaa ja meinasi siinä usko jo loppua yhdeltä jos toiselta, mutta lopulta n. juoksupäivinä 15 ja 16 (juoksun alkupäivästä ei ole ihan 100% varmuutta) homma hoitui ilman suurempia apuja. 


Neljännen koiran asuminen meillä ei koirissa aiheuttanut suurempia reaktioita. Uros solahti laumaan kuin olisi siinä aina ollut ja myös vastaanottajat olivat asian kanssa ok. Ainut jolla asia meni hieman tunteisiin oli Massey-kissa. Tiedossa oli, että vaikka Massey tulee meidän omien koirien kanssa loistavasti juttuun, vierasta koiraseuraa se ei oikein arvosta. Niinpä Massey lähti sunnunta-iltana tavalliseen tapaansa ulos, mutta sitten sitä ei enää näkynytkään. Käytiin sitä etsimässä ja huutelemassa ilman koiria ja Repen kanssa, laitettiin ruokaa ulos mutta kissasta ei näkynyt vilaustakaan. 
Ilmoitettiin naapureilla ja eläinsuojeluyhdistykseen ja lopulta alettiin olla aika varmoja, että sen on vienyt haukka (sattui sopivasti liitelemään tontin yllä samoihin aikoihin) tai jotain muuta on sattunut, eikä se enää ole hengissä tulossa kotiin. Parit itkutkin ehdin kissan takia tirauttaa kunnes torstaiaamuna naapuri laittoi viestiä että kissa oli ollut heidän pihassa edellisenä iltana. 
Torstai-iltana pellolla näkyikin tuttua mustaa ja Massey tuli tyytyväisenä sisälle <3. Vähän se oli nälkäinen ja väsynyt mutta muuten ihan kuin ei olisi missään ollutkaan. Kunnon drama queen.


Kahden onnistuneen astutuksen jälkeen Rae oli sitä mieltä että nyt riittää. Uros lähtikin sitten kotiinsa ja ollaan palattu normiarkeen. Muutaman viikon kuluttua sitten selviää oliko vierailu tuloksellinen.


Kesälampaat ovat ilahduttaneet meitä taas viimekesäiseen tapaan. Tänä vuonna meidän pellolla laidunsi alunperin 9 tämän kevään pässikaritsaa. Ikävä kyllä yksi loukkasi jalkansa jo alkukesästä ja se lähti kaverin kanssa takaisin lampolaan joten 7 pässipoikaa on ollut kesän lopullinen vahvuus.

Pojat ovat suomenlampaita. Kaikki seitsemän ovat ihan todella ystävällisiä ja hellyydenkipeitä, ja meidän lisäksi niihin ovat ihastuneet myös monet vieraat ja ystävät. Pässipoikien edesottamuksia on ollut hauska seurata, niillä on joka ilta kukkulan kuningas -leikit sorakasan päällä, ja lauta-aidat ovat olleet koetuksella kun ne hinkkaavat itseään niihin. Kertaalleen kaksi sankaria löytyi jo pihan puoleltakin. 

Tänään alkaa sitten luopuminen kun ensimmäiset 3 poikaa lähtevät uuteen kotiin, onneksi ihan elävänä. Hiljalleen elokuun aikana sitten lähtevät loputkin.
Kokemuksemme kesälampaista ovat olleet pelkästään positiivisia. Yhteistyö lampurin kanssa on sujunut erinomaisesti eikä mitään ongelmia ole ilmennyt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti