keskiviikko 29. heinäkuuta 2020

Rallytokon seuramestari

Jostain päähänpistosta päädyin ilmoittamaan Rakeen rallytokon seuramestiksiin. Ollaan jokunen kerta rallya testailtu ja onhan se aika haastavaa kun koira ei osaa seurata... Parilla treenillä ollaan kuitenkin menty jo eteenpäin ja Rakeella on kyllä aivan mahdottoman hauskaa aina kun se saa jotain tehdä <3. Nyt kesällä päästiin kaksiin ohjattuihin treeneihin paikkaamaan ja kerran treenattiin keskenään, ja tältä pohjalta sitten kisaamaan. Kaikki kyltit nyt oli jokseenkin tuttuja onneksi.


Hannele Pirttimaan rata vaikutti ihan tehtävissä olevalta. Ohjaajan ympäri myötäpäivään sekä saksalaista täyskäännöstä treenattiin vähän ennen kehää. Tarjolla oli normi alon lisäksi nakki-alo, mutta mentiin tavalliseen. Raetta on helpompi ohjata ilman nameja, se kun ahneena koirana menee vähän sfääreihin nakeista. 



Mentiin ihan palkkaamatta kisamaisesti koko rata läpi. Rata oli kentällä, jossa Rae normaalisti tekee agia ja sitä se ehkä vähän ihmetteli. Ei oikein pitänyt kontaktia mutta seurasi ihan nätisti mukana. Yksi talutinvirhe saatiin radan alkupuolelta mutta muuten oikein sujuvasti päästiin rata läpi, ja seurakaveritkin sanoivat että oli näyttänyt tosi hyvältä, jopa seuraaminen. 

Ja hieno oli tulos: 99p, luokkavoitto ja ALO-seuramestaruus.



 No tästä innostuneena laitoin virallisiinkin ilmon, ollaan ekalla varasijalla. Toki juoksujakin odotellaan joten katsotaan miten käy.

Rae on kyllä niin upea koira. Halliin mennessä se käy todella kuumana, mutta ei ota häiriötä mistään ja keskittyy tekemiseen ihan uskomattoman hyvin ja näemmä palkattomuus ei ole sille mikään ongelma. Tekniikassa toki paljon puutteita eikä sitä ole tuollaiselle 7-vuotiaalle kovin helppoa opettaa, treeniäkin on aika vähän alla; yleensä Rakeen treenit jää vain höntsäilyksi Balin treenien ohessa.

Rakeen osalle olen varovasti ajatellut myös tokon aloa ja bh-koetta, mutta seuraamista täytynee vielä vähän hinkata eteenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti