torstai 13. helmikuuta 2020

Kuulumisia sairastuvalta


Bali sterkattiin viime perjantaina, ja meillä on elelty tämä viikko aika hiljaiseloa. Potilas itse tosin oli omasta mielestään täysin terve jo lauantaina, ja siinä on ollut hieman pitelemistä kun se ei selvästi omaa tilaansa ymmärrä. Ollaan onneksi saatu lainaan aktivointipelejä ja syötetty ruokaa kongista ja hapsumatolta niin on Bali vähän saanut energiaansa purettua.
Tänään varovasti kokeilin voisiko se olla vapaana pihalla, ja hepulit oli sen kaltaiset että ei se kyllä vielä voi. Käytiin kuitenkin ekalla hieman pidemmällä remmilenkillä ja tästä aletaan pikkuhiljaa lisätä liikuntaa ja tekemistä.


Saatiin Kaisalta lainaan haavahaalari ja elämä helpottui huomattavasti. Öisin Bali pitää vielä kauluria ja on sen kanssa kyllä ihan rauhakseen.
Päädyimme steriloimaan Balin, koska se on siirretty EJ-rekkariin ja mahdolliset pentuhaaveet näin ollen lopullisesti haudattu. Vielä suurempi syy on se, että joskus hormonitoiminnan loppuminen rauhoittaa autoimmuunisairauksia ja toivonkin että silmät pysyisivät hyvässä kunnossa. Äidin ja tyttären välit ovat myös olleet erityisesti juoksujen aikaan vähän kireät, jospa jatkossa vältyttäisiin yhteenotoilta.


Leikkaus tehtiin meidän "omalla" klinikalla Hyvinkään Animuksessa. Operaatio sujui hyvin ja pelkät munasarjat poistettiin, kohtu sai jäädä.


Tässä Bali näyttää pelaamisen mallia:


Rakeen kanssa on tässä alkuvuodesta juostu muutamat agikisat. Rae on aloittanut kisaamisen ykkösissä Timon kanssa ja olen sen kanssa aika harvakseltaan agsaillut, ja Repen jälkeen on hieman pitänyt opetella miten tuollaista ohjataan.
Nyt on kuitenkin tehty ihan lupaavia ratoja.

Ojangossa kisattiin 2.2. kolme starttia. Ekana hyppäri, ihan hieno rata mutta hieman hätäisen valssin jälkeen tuli muurista palikat alas ja vielä loppusuoralta yksi rima. Rima jäi tuomitsematta ja saimme vitosen, ja se olikin radan ainoa tulos joten voitettiin :)


Huipulla on yksinäistä, kun en edes koiraa kerennyt napata seuraksi.

Lauantaina 8.2. kisattiin Lägillä niin ikään kolme Mia Laamasen rataa.
Ekalla radalla olin ihan unessa, Rae käytti tilaisuuden hyväkseen ja livahti heti alussa puomin kontaktilta väärään putken päähän. Tokalle radalle kokosin itseni mutta saatiin konflikti aikaiseki putkella ja sekin päädyttiin hyllyttämään.
Kolmantena hypäri, se oli muuten ihan jees mutta tiputeltiin rimoja koko kisojen edestä, kaikkiaan 3 kpl. Mutta taas tehtiin radan ainoa tulos ja voitettiin.
Mitäpä niillä nollilla kun palkinnot saa kotiin ilmankin.

Rakeella on ollut pieniä mielenhallintaongelmia ja parit ekat kisat meni sillä kaavalla, että ekan radan se meni nätisti ja kuulolla ja kahdella seuraavalla paketti hajosi kokonaan. Nyt vähän tiheämpi kisaaminen on selvästi tehnyt hyvää kun viime viikonloppuna mentiin jo kaikki kolme rataa sopuisassa yhteistyössä.

Balista ei ole blogissa yhtään pentukuvaa. Tällainen tuli fb:n muistoissa eräänä päivänä vastaan, tällainen luppakorva se oli <3


Repen doboharrastuksestakin on todiste. 


Talven säät on olleet melko masentavat mutta on hienojakin päiviä joukkoon mahtunut. Ja maalla onneksi on mukavaa vähän rapaisemmallakin kelillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti