perjantai 23. toukokuuta 2014

Repen eka tokokoe

Koittihan se sekin päivä, että kevään hienon edistymisen seurauksena ilmoitin Reiskan ekaan tokokokeeseen. Idean järkevyyttä tuli kyllä punnittua useampaan kertaan, etenkin kun juuri ennen koetta alkoi treenit mennä tosi surkeasti ja pariin otteeseen hermostuksissani rähjäsin Repelle ihan liian rumasti. Ei pienen miehen herkkä sielu oikein kestä niin epäkunnioittavaa puhetta.
Suurin ongelma kisatilannetta ajatellen on ehdottomasti Repen vire, joka laahaa hyvinkin matalalla. Se ei kertakaikkiaan kuumene eikä kierrokset nouse mistään. Varmuuden vuoksi Repe oli koepäivän sekä edellisen päivän tekemättä mitään kummempaa, eikä syönyt aamuruokaa koepäivän aamuna (iltakoe, luokka alkoi 19.30). Tämä oli hyvä ratkaisu, ahne Reiska on onneksi aina mutta nyt tuntui että nakit oli ehkä normaaliakin kovemmassa arvossa.

Koe siis Hyvinkäällä, tuomarina Riikka Pulliainen. Halusin aloittaa Repen kanssa nimenomaan Riikan kokeessa, kun on niin mukavan ihmisen maineessa tämä tuomari. Ja ihan maineensa veroinen, oikein kiva ja rento. Lisäksi liikkuri oli ihanasti kisaajien puolella, seuraamiskaaviot oli lyhyet ja liikkeet alkoi siitä mihin edellinen päättyi. Helteisen päivän ilta, avoin luokka oli ensin ja siellä tulostaso jäi heikohkoksi kuulemma nimenomaan kuumuuden vuoksi. Meillä koirat oli olleet päivän sisällä viileässä eikä Repe kyllä muutenkaan ole mikään helteenherkkä, eipä siihen juuri tuollaiset olosuhdemuutokset vaikuta.
Startattiin luokan ekana, 8 koiraa luokassa eli paikallaolot onneksi kahdessa ryhmässä. Repe oli oikein mukavan oloinen ja hengaili rauhallisena koepaikalla. Sirun tarkistus ja kisakirjahommelit meni sujuvasti ja muuten lähinnä istuskeltiin, hiukan syöttelin nakkia ja otin pientä kontaktitreeniä ja perusasentoa.

Luoksepäästävyys 10 - eipä Repe näistä tilanteista edelleenkään tykkää mutta on hyväksynyt että tämä kuuluu lajin luonteeseen
Paikallaolo 10 - taattua Repeä, rauhallisesti makoili. Vähän katseli ympärilleen, varmaan vaan tylsyyttään. 
Seuraaminen kytkettynä 8 - se meidän heikko lenkki. Muutaman huonon treenin ja minun ahneuden takia on palattu vanhaan matkalaukkuiluun, Repe on sellainen perässä vedettävä ja käännöksissä hukkuu.
Seuraaminen taluttimetta 8 - ihan samanlaista. Aika hyvät pisteet tuli näistä minun mielestä, olisin antanut itse vähemmän.
Luoksetulo 9,5 - Ihan hieno. Luoksetuloasento on minun makuun hieman väljä ja perusasento jää yleensä vajaaksi, niin kävi varmaan nytkin.
Liikkeestä maahanmeno 9 - ennakoi perusasennon, muuten oikein bueno.
Liikkeestä seisominen 7 - oli vähän kuutamolla eikä reagoinut ensimmäiseen käskyyn. Toisella stoppasi hienosti ja loppu ok.
Hyppy 9 - hyppäsi hyvin, ei oikein jaksanut pysyä paikallaan seisomassa.
Kokonaisvaikutus 9

Pisteitä siis 175,5 ja 1-tulos. 

Tuli kyllä niin hyvä fiilis että mentiin vaikka peruminenkin kävi mielessä, ja Repe toimi ihan just kuten treeneissäkin. Se oli kisapaikalla oikeen rentona, vähän katseli tyttökoiria mutta oli hyvin kuulolla. Ei ottanut minusta mitään painetta vaan istuskeli sylissä. Kotiin tultuakaan ei ollut mitenkään erityisen väsynyt tai mitään.
Repelle on toiminut hyvin loppupalkkapurkit, esim. kissanruoka mutta aiemmin kun olen näyttänyt palkan sille ennen suoritusta, se on minusta vähän koomaillut ja yrittänyt karata palkalle kesken kaiken. Nyt en näyttänyt palkkaa ja toimi paremmin, tiesi selvästi heti mihin mennään kehästä ja juoksi suoraan repulle.

Nyt taidetaan pitää pieni tokotauko ja sitten käydä avoimen liikkeiden kimppuun. Noudossa on paljon tekemistä ja tuolle seuraamiselle pitää jotain tehdä. Alustavasti olen ajatellut syksylle seuraavia kokeita molemmille koirille, mutta katsotaanpa tässä miten treenit etenee. Nyt ainakin tehdään hetki agilitya ja kesälomakin tässä alkoi niin puuhataan lomajuttuja.

Niin joo ja tiistain agitreenien aikana viereisellä pk-kentällä ammuttiin, eikä Repe reagoinut paukkuihin ollenkaan. Söi rauhassa nameja ja teki rataa. Jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti