torstai 8. toukokuuta 2014

Kesätreenejä ja varustelua

Onpahan kyllä treenattu, en muista että olisi hetkeen näin ahkeraa aikaa meillä nähtykään. Pitää siis takoa kun rauta on kuumaa, eiköhän tämä motivaatio tästä laskuunkin vielä lähde...

Ekat viestit käytiin juoksuttamassa. Löydettiin aika kiva maasto, ei ihan helpoin kangasmetsä mutta hyväkulkuista kuitenkin. Siihen joku 200m radanpätkä, Niko meni B-pisteelle ja molemmat pojat juoksivat 4 matkaa, etenemät metsäpäähän joka matkalla. Tähän saakka Repe on juossut aina Humpan perässä, mutta nyt vaihdettiin 3. taipaleelle Repe ensimmäiseksi. Ja eihän se meinannut irrota, minulle päin ei irronnut lainkaan, Nikolle päin lähti toisella lähetyksellä. Eli aikamoista epävarmuutta siinä. Muuten oikein hyvät treenit molemmille ja viesti vaan kyllä on niin kiva laji treenata, vaikkei siinä varmaan kisavalmiiksi koskaan tulla.

Repe aloitti agit Impivaaran halleilla Maiju Korhosen ryhmässä. Ryhmässä on aika eri tasoisia koiria ja me treenataan ehdottomasti itseämme paljon pidemmällä olevien kanssa. Rata oli kuitenkin kaikille sama ja pätkissä kun tehtiin, saatiin tosi hyvät treenit aikaan. Olin aika ällistynyt miten hyvin Repe kulkee kun sitä vaan osaisi ohjata. Poissaolojen takia treenattiin toisessakin ryhmässä eli saatiin lähes koko rata tehtyä pätkissä (keppejä ja a:ta lukuunottamatta tietysti). Kesällä pitäisi ottaa ryhtiliike pujottelun ja kontaktien suhteen. Pujottelua Repe on opetellut 2x2 -metodilla ja osaa jo aika hyvin kolme keppiparia eli puolikkaan pujottelun. Kontaktitreeni sen sijaan on käytännössä aloittamatta...

Tokoa on treenattu myös ahkeraan molempien koirien kanssa ja kisakalenteriakin on kovasti selailtu. Repe on mennyt harppomalla eteenpäin ja alkaa olla tosi kiva tokokoira. Jää nähtäväksi miten hyvin sen vire kestää kisatilanteet mutta ainakin treeneissä se on varsin pätevä! Tänään käytiin Repen kanssa Korrien opissa Espoossa, ja taas saatiin roppakaupalla hyviä vinkkejä ja motivaatiota jatkoon.
Myös Humppa korkannee voittajan kisakentät vielä tämän kesän aikana. Ainut selkeästi kesken oleva liike on kaket (ja se edistyy tuskallisen hitaasti), muiden liikkeiden onnistumista tekisi jo kovasti mieli kokeilemaan.

Kevään kunniaksi molemmat koirat pääsivät pesulle ja saivat kesätukan minun Fiskarsien toimesta... Ei kauhean kauniit kampaukset mutta ehkä ravan kulkeutuminen sisälle vähän vähenee kun lyhentelin vatsa- ja jalkakarvoja ihan reippaasti.


Lisäksi molemmat saivat uudet edustuspannat, Humppa Ressu-aiheisen ja Repe ihan näköisensä kettupannan. Pannat toteutti Elli Etoelävän pantapajalta. Tuhannet kiitokset, nämä on aivan ihanat, ja mahtavan ulkonäkönsä lisäksi tosi tukevan ja kestävän tuntuiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti