lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kaikki kevään ekat

Kevät se on mukavaa aikaa, kun kaikkea tehdään taas eka kertaa! Tälle viikolle osui paljon ekakertoja.

Ekat viestitreenit käytiin juoksuttamassa maanantaina. Metsään mentiin, heikonlaiselle poluntapaiselle n. 100m viestirata, Niko lähti metsään ja minä jäin A-pisteelle. Humpalle 5 matkaa ja Repelle 4, Niko siirtyi ensin niin että oli vielä näkyvissä, sitten kauemmas.
Tämä olisi kyllä niin Humpan laji, kun joku vaan kasaisi sille tottiksen. Sillä on ihan mahtava asenne ja vauhti. Kuitenkin, koska tottiskouluttajia ei ole näkynyt, Humpan tehtävä on kouluttaa Repeä, ja Repe juoksikin kaikki matkansa Humpan perässä.
Ekalla lähetyksellä ei Repe-poika muistanut oikein mistä oli kyse, ja yritti tehdä uukkarin suoraan palkkakassille (juu, seuraavissa treeneissä palkat kauemmas lähetyspaikasta...), sen jälkeen sujui varsin hienosti. On se kyllä outo koira, juoksee kyllä ihan Humpan vauhtia ja innolla, mutta kun sen laittaa sen jälkeen hihnaan, se lähes nukkuu kaikki odotusajat. No, ainakin on rauhassa.
Samalla otettiin myös esineitä. Repe teki viime kesänä yhden esinetreenin josta se ei tajunnut mitään. Talven se opetteli leikkimään ja etsimään leluja sisällä, ja nyt saatiin esineruutuunkin jotain järkeä. Molemmat treenit niin että kävin Repen nähden piilottamassa lelun ruutuun, ja sitten lähetys etsimään. Hyvältä näyttää, vaatii toki treeniä kovasti.


Repen kanssa käytiin myös keskiviikkona ekalla agitunnilla koirakoulu Kompassissa. Ohjelmassa putkea, pöytää, keppejä ja yhtä estettä. Repe oli ihan reipas, pöytää vähän ensin jännitti ja keppejä ei pystynyt tekemään, jos ohjaaja seisoi liian lähellä. Putkihan sille oli jo tuttu juttu ennestään. Mukavan rennosti se suhtautuu vieraaseen paikkaan ja muihin koiriin.
Tätä kurssia kestää 5 kertaa, ja vähän luulen että sen jälkeen ei täysin valmiita olla, joten katsotaan mihin saakka tämä harrastus jatkuu.

Ravilenkkejä on myös innostuttu tekemään. On käyty sekä pyörälenkeillä että juoksulenkeillä.

Juoksulenkkikaverit. Vetokoira kuonopannassa ja vapaamatkustaja valjaissa.

Humppa juoksee kuonopannassa tai vapaana, Repe on juossut juoksulenkit huskyvaljaissa ja pyörän vierellä ihan tavallisissa valjaissa. Ihan mainiosti sujuu, hauska miten erilaisia juoksijoita nämä ovat. Humppa juoksee kuin Forrest Gump, kun sen laittaa vauhtiin, se juoksee vaikka Ruotsiin juuri sivuilleen vilkuilematta. Hänellä on tehtävä. Repe taas ehtii huomata kaikki ojanpielen heinänkorret ja taivaalla lentävät linnut, ja Repelle on tosi vaikeaa juosta suoraan, vaan se yleensä mutkittelee koko tien leveydeltä.
Springeriä harkitsen pyörään, tähän saakka olen pidellyt hihnaa kädessä, mutta yhdellä kädellä ajelu ei itselle ehkä ole se paras mahdollinen tapa.Huomenna lähdetään korkkaamaan jälkikausi! Luulin olevani ainoa perheessä, joka siitä on intoillut jo monta päivää, mutta taisinkin olla väärässä, sillä Repe kävi tänään tonkimassa kylppäristä jälkikepin (joka on marinoitunut pyykkikorissa viime kesästä saakka...) ja kantoi sen olohuoneeseen. Motivoitunutta jäljestystä siis odotettavissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti