sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Rallytokodebyytti

Humpan kanssa aloitettiin rallytokoura suuntaamalla tänään Vantaan Kivistöön. Tuomarina alokasluokassa oli Pia Heikkinen ja rata seuraavanlainen:Onneksi paikalla oli viimesyksyisen rallitokokurssin kouluttaja Sari, jolle, kuten myös tuomarille, plus muutamalle tuntemattomalle ystävälliselle tyypille esitin lukuisat typerät ensikertalaisen kysymykseni. 

Humppa oli virtaa täynnä ja kävi todella kuumana, vinkui ja vonkui ja jopa haukkui. Olipa taas kyllä rasittavaa sen kanssa.
Ensimmäinen -10 pistettä lähti heti ensimmäisessä tehtävässä, ei oltu kumpikaan oikein radalla siinä vielä, eteenistuminen jäi todella vajaaksi (mikä ei olisi haitannut mutta sekoitti vähän omat pasmat), ja Humppa ehti sivulletulossa ennakoida istumisen, eli tästä tehtävävirhe.
Siitä jatkuikin ihan mallikkaasti, käännökset saatiin tehtyä ilman ennakointeja (ongelmana erityisesti vasemmalle käännöksissä). Jossain vaiheessa hihna jäi Humpan häntään kiinni, ja se aiheutti pientä lisähaastetta. 
9. tehtävässä eli spiraalissa Humpalla lähti mopo keulimaan niin, että siitä -1p, koira estää ohjaajaa. Siitä mentiin taas hienosti, kunnes pujottelussa tuli mulle emämoka ja lähdin siihen väärään suuntaan :D. Se kuuluisa hyvänolontunne, ja radan mokaaminen viimeiseen tehtävään... Viimeinen -3p sitten maalissa, luulin että koira pitää ottaa siinä perusasentoon mutta ei kuulemma pidäkään, eli siihen ylimääräinen istuminen.

Eli näistä vähennykset yhteensä 24p, jäljelle jäi 76/100p ja hyväksytty tulos kuitenkin. Tuomarin kommentti: "Liiankin reipasta, mutta silti selvää yhteistyötä".

Taidetaanpa mennä toistekin, tämä on kyllä ihan hauskaa hommaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti