tiistai 19. maaliskuuta 2013

Paippisten tokokoulussa

Repen kanssa ajeltiin taas Korrin Riitan toko-oppiin.

Viime kerrasta on edistytty ihan kivasti, ja taas saatiin tosi hyviä vinkkejä jatkoon.

Aloitettiin noudolla. Repe alkoi joku aika sitten väistää noutokapulaa tosi voimakkaasti, ja noutotreenit onkin olleet vähän tauolla ruokakupin vieressä tehtäviä pitotreenejä lukuunottamatta. Nyt vain sitten kokeiltiin mitä tapahtuu, ja kas, noutohan luonnistui jälleen. Onpa kiva, kun kotona sitä ei voida tehdä, mutta koulutuksessa sitten kyllä...
Tässä Repe kyllä vie mua ihan sata-nolla, nytkin ensin kokeili pääsisikö tilanteesta pois ottamatta kapulaa. Kun siitä ei seurannut mitään, nosti kuitenkin kiltisti. Näitä nyt vahvistetaan joka treenissä, ihan se yksi tai kaksi toistoa. Lisäksi tehdään nyt vähän aikaa heitot kauempana koirasta, jos heitto vaikka olisi se mikä ahdistaa ja saa aikaan tuon väistöliikkeen.

Sitten seuraamista. Saatiin hyviä vinkkejä palkkaukseen, Repelle voi huoletta viedä palkkaa eteenpäin, kun se ei seuruussa edistä. Haettiin muutamaa eri tyyliä palkkaukseen, joilla saisi koiraa vähän aktiivisemmaksi. Nyt kun seuraamispätkiä on pidennetty aika lyhyessä ajassa, Repe hiukan laahustaa ja hiihtelee perässä, kun palkkaa ei enää tulekaan koko aikaa. Pidetään kuitenkin treenit lyhyinä ja laadukkaina, Reiskalla kun ei nyt ole mitään kiirettä mitään pitkiä seuraamiskaavioita vielä tehdä. Lisäksi katsottiin vähän käännöksiä, vasemmalle käännökseen treenataan takapään käyttöä ihan sisällä.

Sitten tehtiin luoksetuloa ja kaukoja, sekä loppuun vielä ruutua. Repe jaksaa kyllä hyvin pitkää treeniä, mutta hiukan alkoi leikki kärsiä jo tuossa tunnin loppupuolella. Treenit pitäisi siis suunnitella niin, että lelulla palkattavat ja vauhdikkaat liikkeet tehdään ensin.
Juteltiin myös jatkosta, Repelle voisi alkaa kyllä tehdä esim. tunnarin alkeita.

Olipa kivaa! Kummasti siitä itsekin saa potkua, kun joku katsoo ja antaa vinkkejä. Ja vaikkei mitään kikkakolmosia olisi olemassakaan (etenkään kun ei meillä ole mitään megaluokan ongelmia ratkottavaksi), niin apusilmät ja sellainen pieni vahvistus omille fiiliksille kyllä piristää. Menemme uudestaankin!

Humppa on ollut nyt aika kevyillä lenkeillä ja treeneillä, ja mielestäni liikkuu taas paremmin. Muutaman kerran se on käynyt Repen kanssakin juoksemassa, eikä ole kuitenkaan jumittanut lenkkien jälkeen. Hyvältä vaikuttaa siis. Kävi myös niin, että rallytokokisoihin lipsahti ilmo, joten treenaillaan sitäkin tässä kasaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti