maanantai 23. helmikuuta 2015

Ekat ja vikat rotumestikset

Humppa-seniori osallistui elämänsä ensimmäisiin ja viimeisiin rotumestaruuskisoihin. Jostain vitsistä ajatus kai lähti, mutta Niko ei antanut periksi ja niinpä kaksikko osallistui eilen vetohiihdon rotumestaruuskisoihin Kangasniemellä.

Niko on hiihtänyt intin koirien kanssa ja Humppa on vetäjänä luonnonlahjakkuus (huomattu myös hihnalenkeillä). Juostu Humpan kanssa on paljon ja vedätetty jonkin verran potkukelkkaa mutta suksille päästiin eka kertaa viime talvena Levillä. Ja tänä talvenakin treenit jäi muutamaan kertaan lumenpuutteen vuoksi.
Tänä talvena on hiihdetty Hyvinkään koiraladulla Erkylässä. Nurmijärvelläkin on koiralatu, mutta se on todella pahassa maastossa ja usein huonokuntoinen. Nurmijärven koirahiihtohommiin lienee onneksi parannusta tulossa. 
Talven ekalla lenkillä Humppa ei ollut suostunut vetämään ollenkaan. Toisella lenkillä suksilla olin minä ja se veti kuin aina olisi vetänyt. Sen jälkeen muutamat treenit sujuivat Nikolla ja Humpalla ihan hyvin, mutta lumet suli aika nopeasti eikä mitään viimeistelyjä päästy tekemään. Mutta kisoihin toki lähdettiin.

Maasto tiedettiin etukäteen jo vaikeaksi ja osallistujiakin tuli ennätysmäärä (olin luvannut Nikolle että palkinnoille pääsee aina...), lisäksi kelikin oli vielä tosi raskas vesikeli räntäsateineen. Ladut ja järjestelyt olivat kyllä huippuluokkaa Kangasniemen kennelkerhon vuosien kokemuksella. Rotumestaruudet jaettiin C-sarjoissa, ja miesten sarjassa oli 6 osallistujaa bortsujen kanssa! Tänä vuonnahan myös bc voitti kultaa SM-sprintillä naisten sarjassa, joten laji on todella nousussa, hieno homma.

Lähtö vähän jännitti kun sitä ei keretty treenaamaan kertaakaan. Arvelutti suostuuko Humppa lähtemään kun minä jään lähtöön. No se osuus meni hienosti, Humppahan pienestä hetsauksesta syttyy kuin hellankoukku ja ampaisi jopa oikeaan suuntaan ja kovaa lähtikin. Perässä lähteväkin ihaili miten innokkaasti kaksikko lähti matkaan. 


No siihen se komeus sitten jäikin, Humppa oli pinkonut parisataa metriä ja sitten alkanut ihmetellä että hei, mihis mutsi jäi ja päättänyt kääntyä takaisin. Sen jälkeen siitä ei juuri Nikolle ollut apua raskaalla lähes 10km matkalla. Mutta tavoite täyttyi ja maaliin päästiin, ja rankka oli rata molemmille.
Hattua täytyy nostaa näille kovaa hiihtäjille, huh mitä huippu-urheilijoita sekä hiihtäjät että koirat. Ja hattu nousee myös Nikolle joka ei antanut periksi! Humppa ei enempää hiihtokisoissa starttaa, sillä tulee ikäkin vastaan kun yli 9-vuotiailta vaaditaan eläinlääkärin todistus osallistumiseen. Humpalle ei ole mitään varsinaista vetotreeniä tehty joten sen vetäminen on hieman tuulella käyvää, tosi hienoa parhaimmillaan mutta treenin puute näkyy siinä että välillä on huonompia hetkiä. Sunnuntaihiihtelijöiden vetoapuna Humpalla on korvaamaton paikka <3.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti