sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Tokokuvia ja silmävaivaa

Tokon hallikausi tosiaan pyörähti käyntiin, ja saatiin heti kuviakin.


Repellä on ollut hieman vaikeaa tämä halliin siirtyminen, hallin seinässä kun asuu se maailman komein bordercollie. Peilikuvaansa siis alkoi ihmetellä jo ekoissa treeneissä, lähti noutoon ja kapulalla huomasi peilin, lähti sitä kohti mutta tuli takaisin. Nyt toka kerralla jätettiin koirat ja kamat peilin viereen, ja Repe veti ihan kunnon kilareita peilikuvalleen. Ehkä hallissa haisee sen verran erilaiselle, että peilistä tosiaan katsoo paljon pelottavampi tyyppi kuin meidän eteisen peilistä kotona... Eikä muuten opi herkkis-pehmeä bc ihan yhdestä kerrasta, että peiliin kimpoilulla tulee nenä kipeäksi :).


No muuten Repellä alkaa olla toko ihan tokoilun näköistä. Seuraamisesta saadaan hyvää pätkää aina treenin alussa lelupalkalla, enkä oikein tiedä pitäisikö tehdä vain vähän ja onnistunutta treeniä vai vaatia enemmän... Mutta kun vire on hyvä, alkaa olla ihan hieno ilme ja paikkahan Repellä on ihan mainio.Alokasluokasta Repellä on kasassa aikalailla kaikki muu paitsi tuo seuraaminen. Luoksetulossa mietin vielä, vaihtaisinko sen suoraan sivulle... Toisaalta sitä ei ole kamalasti treenattu, eli ehkä eteentulonkin voisi saada kuntoon kun vähän siihen panostaisi. Niin ja paikkamakuuta pitäisi vielä rivissä treenata varmemmaksi.
Myös avoimen liikkeet on ihan hyvällä mallilla, nouto tosin vielä palasina ja kaukoissa välimatka tosi lyhyt. Myös ruutua Repe treenaa, tällä hetkellä vaan namialustalle juoksemalla.


No entäs Humppa. Teemana tokon voittajaluokka ja rallytoko. 
Onhan se mainio. Seuraa sikana edessä, paikka on kyllä nyt varsin huono ja sitä jälleen kerran korjaillaan. Ei se hyväksi enää tule, mutta jos nyt jotain pisteitä voisi tärkeästä liikkeestä saada. Intoa enemmän kuin taitoa, tätähän se meillä tuppaa olemaan monessakin asiassa.

Pitkästä aikaa Humpalla on myös liike, josta se ei oikein tykkää, metallinouto. Tykkää sikana noudosta, mutta kun se metalli. 


Onneksi se on kiltti, tekee kyllä kun hiukan kannustaa ja nuhtelee tiputtamisesta. No okei, jos on kerran pakko. Luovutus ei vielä onnistu ihan tyylipuhtaasti metallin kanssa, mutta muut osiot on ok. Voittajan liikkeistä kovin kesken on vielä tunnari ja kaukot, ja niitä ollaan myös oltu aktiivisesti treenaamatta. On niin kivaa treenata vaan sitä mikä sujuu :).
Rallytokosta on olleet treenissä täyskäännökset ja istumisen ennakointi. Eipä siihen oikeastaan muuta sit tarvitakaan kuin ratatreeniä.


Humpan kotiinpaluun jälkeen alkoi Repellä rähmiä silmät. Sillä on suuret ja vähän ulkonevat silmät, ja niillä on taipumusta ärtyä aika helposti, ja ne vähän punoittaa ja rähmii milloin mistäkin (auton ilmastointi, roskat, risut...), mutta tähän asti on auttanut kotihoito keittosuolaliuoksella oikein hyvin (tähän siis on ollut tarvetta ehkä 2 kertaa Repen elämän aikana). Nyt ne kuitenkin rähmi koko naaman alueelta, punoitti ärhäkästi ja hallissa se kirkkaissa valoissa myös vähän siristeli etenkin vasenta silmää, joten Niko vei sen eilen lääkäriin kun itse olin talkoilemassa rotuyhdistyksen luonnetesteissä. Pieni tulehdushan sieltä löytyi, ei kuitenkaan mitään haavaumaa tai roskaa, hoidoksi 10 päivän antibioottigeeli suoraan silmiin. Humppa siis ilmeisesti toi tämän reissultaan tuliaiseksi, tätä ainakin epäillään kun oireet alkoi heti Humpan kotiuduttua. Mielestäni Humpalla on aina ollut todella hyvä vastustuskyky tällaisia kulkutauteja vastaan, sillä ei ole koskaan tulehtuneet korvat eikä silmät, eikä se oireile edes kennelyskää vaikka sitäkin on Repe kertaalleen ehtinyt köhiä eli pöpöjä on varmasti ollut tarjolla. Varmaan tämäkin tulehdus on siis Humpalla piilevänä ollut.
No tänään lähti Repe antibiootteineen Nikon kanssa mökille, lääke alkoi onneksi tehota jo kahden tiputuksen jälkeen. Humpan kanssa me siis vietämme kotona laatuaikaa tunnarin parissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti