perjantai 4. lokakuuta 2013

Arkikuviot

Syksyssä mennään, ja paluu arkeen suoritettu.

Humppa vietti 6 viikkoa syyslomaillen vanhempieni kanssa Kokkolassa ja mökillä. Eilen käytiin kaveri hakemassa kotiin, ja kotiin palasi taas hoikistunut, vetreä, väsynyt ja hieman minulle ja Repelle mököttävä ukkeli <3.
Humppa on juossut, osallistunut laavun rakentamiseen, vahtinut mökkiä, paimentanut marjastajia, jahtaillut oravia, nukkunut sängyn alla, saanut rapsutuksia, leikkinyt palloleikkejä, syönyt marjoja suoraan mättäistä ja paljon muuta eli kaikkea sitä, mitä keski-ikäisen bc-herran luksuslomaan kuuluu. Varsin virkistäviä ovat nämä Humpan lomat kaikille osapuolille.
Lomansa aikana Humppis sai myös postia:

Eli Viron valionarvo tuli vahvistetuksi, ja nyt se komeilee jo Koiranetissäkin. CIE-hakemus on myös eteenpäin lähetetty, ja sen verran tuli FCI:ltä viestiä, että lähes vuoden takainen Tanskan vara-cacib on vihdoin Humpalle vahvistettu. Meillä ei nämä cacibien vahvistamiset mene ihan putkeen, Humpan ekasta Kajaanin cacibistahan ei vahvistusta saatu koskaan jokun näyttelyjärjestäjän osoitesekoilun vuoksi, ja tätäkään tuskin oltaisiin saatu ilman miljoonaa yhteydenottoa FCI:n. No eipä sen väliä kun kaunista koiraa voi onneksi ihailla kotona kuitenkin joka päivä.

Repelle reilu kuukausi ainokaisena teki taas ihan älyttömän hyvää. Se kun on niin nyhverö että jää vähän Humpan koiraksi, niin ilman Humppaa se oppi leikkimään ja tuomaan leluja, oli valtavan seurallinen ja aktiivinen (sekä istui paljon sohvalla). Alkuun se oli taas aika avuton kun ei kukaan kertonut mitä milloinkin pitäisi tehdä, mutta kyllä sieltä Repenkin päästä aivot ainakin hiukan kaivelemalla taitaa löytyä. 
Repe on viettänyt syksyä treenailemalla tokoa ja jälkeä. Jälkien kanssa palattiin pellolle ja jätettiin ilmaisut hetkeksi tauolle, back to basics jälleen kerran. Tätähän tämä meidän jälkiharrastus tuntuisi olevan, että keväällä aloitetaan suurella innolla, kesällä pilataan koiran jäljestys ja syksyllä palataan perusteisiin, vuodesta toiseen.

Tänään sitten korkattiin talvitreenikausi Showlinkin hallissa täällä Klaukkalassa. Siellä on tarkoitus talvi treenailla pienen bc- ja tolleriryhmän voimin. Todella hyvä halli; suuri matotettu lämmin tila jossa iso peili seinässä. 
Humppa jatkaa siitä mihin kesällä jäi, hyvin oli herralla muistissa asiat, mitä nyt seuraamisen paikka oli valahtanut eteenpäin entisestään. Ruudun muisti hienosti, hyppynouto on ok, kakeja ei osaa yhtään :). Tunnari ja kaket olkoon Humpan talven teemana.
Repellä alkaa alokasluokka olla hallinnassa. Seuraaminen sillä on väljää ja hieman se meinaa jätättää, mutta paranee kerta kerralta ainakin jätättämisen suhteen. Käännökset Repe osaa erikseen, muttei oikein hiffaa niitä pitemmässä kaaviossa. Jäävät alkaa olla hallussa, hyppy samoin. Luoksetulon paikka on jäänyt vähälle treenille ja on kovin epävarma. Myös paikallaoloja rivissä pitäisi vielä treenata paljon. Repen ilme paranee koko ajan ja sen ehdoilla mennään. Varsin hienoja hetkiä sen kanssa koetaan treeni treeniltä enemmän, ja on ilo treenata koiran kanssa, jonka hallinta on aivan omaa luokkaansa (noh, Humppaan verrattuna). En tiedä mitä tuli tehtyä oikein, mutta se kyllä keskittyy mainiosti eikä paljoa ota häiriötä muista koirista, ainakaan niin että se sen omaan tekemiseen vaikuttaisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti