sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Reiska tokoilee ja Hanna koutsaa

Tänään oltiin toisen kerran tokoilemassa Quicket-porukan kanssa Hanna Närhen opeissa. Kiitos Kaisa ja muut kun saadaan kuokkia teidän treeneissä!!

Jos saisin päättää niin ottaisin kyllä Hannan asumaan vaikka naapuriin. Aina kun tokoillaan, lähdetään kotiin mahtavien vinkkien kanssa.

Tänään aloitettiin kisamaisella paikallaololla. Sain jo illalla lietsottua itselleni aika aidontuntuista jännitystä, nukahdin sellaisten miettein, etten taida osallistua koko treeniin koska Repe kuitenkin nousee. Ja Repehän ei ole ikinä paikkamakuusta noussut ja muutenkin kun ollaan omalla porukalla treenaamaan menossa, niin aika irrationaalisia on nämä kisajännittäjän ajatukset.
Katseltiin ensin hetki Hannan omia treenejä (wau!) ja sitten hommiin. Päätettiin järjestys ja otettiin koirat ihan "oikeasti" kehäänmenotarkastuksen kautta kentälle. Hanna on tosi epäpelottava, mutta silti piti kehäänmenossa vähän väistää. Mutta hyvin vähän, annetaan anteeksi. Sitten riviin, ja Repehän suoriutui oikein hyvin. Viereinen koira yritti muuttaa liikettä paikkaistumiseksi ja sitä käytiin palauttamassa useamman kerran. Tuli oikein hyvää ja toivottua häiriötä, mutta Repe makasi hienosti rauhassa 2min ja kaikki maahanmenot ja nousut yhdellä käskyllä. Aiemmin Repellä oli aika paljon ongelmaa tuossa, vilkuili joka suuntaan ja haisteli, mutta namitargetin käyttö on ollut ihan loistava apu. Mitä vielä tarvittaisiin lisää olisi kunnon häiriötreeni, nyt Repe kyllä makaa rauhassa mutta en ole vielä ihan satavarma, että tietääkö se että sieltä ei nousta ikinä ilman lupaa, kun ei vaan ole tullut sellaista tilannetta mikä sen saisi nousemaan.
Tämän jälkeen tehtiin vielä vähän häiriötreeniä eli koirat lähekkäin tiiviissä ympyrässä, ja siitä Hanna käskytti koirakko kerrallaan maahan ja ylös. No tässä meni Reiska lankaan monta kertaa ja koitti ennakoida maahanmenoja. Mutta keskittymiseen olin tyytyväinen, ja vaikka Repe on innoissaan muista koirista se kyllä pystyy tokoa tekemään tosi hyvin häiriössäkin. Toki nyt oli osa koirista ja ihmisistä tuttuja entuudestaan.

Yksilöliikkeistä tehtiin ekana liikkeestä seisomista. Repellä on aika hienot stopit mun edessä, mutta en ole oikein ollut tyytyväinen siihen miten se ne tekee sivulla. Tehtiin ensin namiavulla, ja sitten pikkuhiljaa ilman. Seuraaminen tahtoi vähän aueta joten siirryttiin seinän viereen. Eipä niistä oikein vikaa sitten enää löytynytkään, tosin sitä oli niin vaikea uskoa että sain muutaman videolle, ja ihan hienoltahan ne siinä näytti. Höh :). Seisomisessa on ehkä jotenkin niin vaikea nähdä se koiran stoppi, että se sen takia tuntuu aina vähän epämääräiseltä. Mutta hyvä jos toimii, ja siihen vaan varmistelua ja treeniä vielä.
Erikseen sitten vähän seisomassa pysymistä ja paluita koiran viereen, oikean ja vasemman kautta ja takaa kiertäen. Näissä pysyi hyvin.

Sitten pikku tauko ja tauon jälkeen seuraamista. Seuraaminen on Repellä aika mielenkiintoisessa vaiheessa, paikka elää paljon, ja mielestään liian pitkissä suorissa se alkaa tarjota jääviä jne... Lisäksi juoksuosuutta Repe ei laske seuraamiseksi ollenkaan ja se meneekin ihan pomppimiseksi. No tehtiin vähän käännöksiä, ne sujui nyt tänään ihan ok. Repe tarvii vielä jonkin verran kannustusta että ymmärtää jatkaa seuraamista, sen verran vähän on pitempää treenattu. Hieman on paikka edessä, mutta pitää miettiä lähteekö siihen vielä puuttumaan, siitä kun ei ole kovin kauaa kun Repe vielä jätätti reippaasti. Että ehkä mennään tällä ja puututaan vasta jos tilanne pahenee.
No juoksuosuus menikin sitten vanhaan tapaan, eli Repe irtoaa reippaast ja pomppii. Tehtiin sitten sitäkin seinän vieressä. Lopulta taisi löytyä hommaan juju, eli kyse olikin yllättäen siitä että Repe väistää mun holtittomasti heiluvia kättä ja jalkaa, ja muutenkin omituista pomppivaa ohjaajaa. Repehän on hyvin herkkä kaikelle fyysiselle koskemiselle ja esim. käsien heiluttelua väistää. Koottiin sitten vähän mun käsiä tiiviimpään pakettiin ja kas, kyllähän se näytti jo paremmalta. Eli läksyksi itselle juoksemaan opettelua, ja Repen kanssa tehdään sitten esim. auton ympäri tai seinän vieressä juoksuja.

Paljon taas ajatuksia ja uutta potkua omiin treeneihin, kivaa!

Myös Humpan kanssa on tullut treenailtua, ja tunnariin saatu taas pitkästä aikaa jotain järkeä. Kaukoja myös on hinkattu ahkerasti, ja kai sekin työ vielä jonain päivänä tulosta tuottaa vaikka tahmealta tuntuu...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti